1990


Vanaf de jaren 90 is het bruikbare materiaal om echt een noemenswaardige geschiedenis te vormen sterk geslonken. Mochten de Wespers die zich vanaf toen commilito konden noemen nog krantenartikels en dergelijke meer hebben, dan zou het ons verblijden deze bij het archief en de geschiedenis te plaatsen. Ondanks het weinige materiaal zullen we een beeld proberen te scheppen van de belangrijkste gebeurtenissen sindsdien.
1994-1995 Vaarwel Racing
In 1994-1995 fuseerde het voormalige Racing Maes Pils Mechelen met het voormalige Sobabee tot de huidige Antwerp Giants. De basketclub verliet dan ook Mechelen om zich te vestigen in Antwerpen, een trieste gebeurtenis voor ons Wespers: we zorgden er altijd voor ambiance zoals alleen een Wesper het woord betekenis kan geven en met gratis pintjes voor ons was het onze tweede thuis geworden, een thuis waar we nu afscheid van moesten nemen. Aan deze gebeurtenis kunnen we niet veel meer toevoegen door gebrek aan documentatie en het zou ons dan ook verheugen hier op zijn minst een krantenartikel van te pakken te krijgen.


Openingsstunts


Naar verluidt is in de jaren 90 de openingsstunt zoals we hem vandaag de dag kennen van start gegaan. Een stand waar heuse constructies worden neergepoot, gratis bier wordt aangeboden en waar ook goede friet te vinden is. In deze stand is natuurlijk een heus welkomstcomité aan Wespers present om de nieuwe studenten te verwelkomen en te overtuigen zich te laten dopen bij de beste club van Katelijne natuurlijk. Ook hier zou een krantenartikel van bestaan dat we niet hebben.
Fietsen op rollen Voor zover we weten is de Wesp ook ergens in de jaren 90 mee gaan doen met 'Fietsen op Rollen', een 3-daagse rit op rollen georganiseerd door de wielerclub van Katelijne in café 'De Club'. Deze 3-daagse vond telkens plaats eind november en steeds van vrijdag tot zondag. Er waren
telkens 3 coureurs van de Wesp die elkaar afwisselden en voornamelijk voor de fun meededen. Wij zorgden voor den ambiance en in ruil daarvoor werden we beloond met veel gratis bier dat uiteraard ter plekke werd gedronken. Door deze drie dagen vol gratis bier was het dan ook zo dat menig Wesper het café niet buitenkwam tot sluitingstijd om de volgende dag terug te keren bij openingstijd indien mogelijk. De Wesp heeft tot ergens in de jaren 2000 meegedaan met dit evenement. Wanneer dit evenement juist uit onze kalender verdwenen is, weten we niet zeker. Mocht u hier meer over weten laat het ons gerust weten.


Naar een verslag van Paul (Polle) Van den Bergh