2020


2020

De Wesp marcheert

 

De Wesp zou De Wesp niet zijn zonder geregeld het beste van zichzelf te laten zien.

Ter nagedachtenis van onze geliefde vrienden Jonatan, Mike en Joren die in 2017 ten gevolge van een tragisch verkeersongeval het leven lieten, gingen de Wespers een wandeltocht “De Wesp Marcheert” ondernemen van Mechelen naar Wuustwezel. De totale afstand van deze wandeling bedroeg 65 km! Niet Niks!

 

Om er nog extra betekenis en motivatie aan te geven lieten de Wespers zichzelf sponseren. De opbrengst ging integraal naar "Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE VZW", vanuit ons respect voor ouders die met dit soort verlies moeten leven. “De Wesp steekt immers voor het leven.”

En wel degelijk, sponsoren werd uitermate gedaan! De Wesp wist met deze stunt €2840 in te zamelen ten voordele van OVK – SAVE vzw!

 

De Wespers klaar voor vertrek aan De Planeet

Krantenartikel GVA

Affiche De Wesp Marcheert

'Corona schiet Galabal af!’

 

We schrijven woensdag 11 maart 2020 om 14:00 uur,We (Jens, Alex, Dirk en Jan) waren in meeting om de laatste hand te leggen aan het draaiboek 'Lustrumbal 90 jaar De Wesp' én de update voor een herziene uitgave van ‘De Kerjeuze’.

Het academiejaar 2019-2020 startten we met volle moed en zowat alles stond in het teken van de viering 90 jaar De Wesp.

Na maanden voorbereiding … na vele telefoontjes van onze schachten naar Oud-Wespers konden we ons reeds verheugen op 143 inschrijvingen voor het galadiner. Alles liep volgens plan met hier en daar enkele typische noodscenario's.

Tot plots midden in de vergadering een ander noodscenario onze plannen kwam kruisen: het ‘regende’ berichten i.v.m. Coronamaatregelen.

Er werd reeds weken gezegd ‘geen paniek’ … maar plots kwam er toch ongerustheid … want wie weet gingen we met z’n allen in een lockdown.

Het draaiboek werd alsnog in zijn laatste details bijgewerkt. De aangepaste ‘Kerjeuze' werd overlopen zodat het maandag in druk zou kunnen gaan. We beslissen: even rustig blijven en ‘on hold’ … morgen de verantwoordelijke van de feestzaal Hof Van Beatrijs contacteren … we blijven duimen dat alles goed komt. Maar alle berichten in de media laten ’s avonds weinig goeds verhopen.

We moeten toegeven dat de moed ons wat in de schoenen zonk … neen, we zijn niet de enigen die getroffen worden, maar alle voorbereidingen ten spijt … het doet pijn om dit uniek event te zien sneuvelen …We beseffen dat we met onze ‘leeftijd’ van 90 jaar meer dan wie ook tot de risicogroep behoren en zijn dus uiterst waakzaam opdat het Coronavirus ons niet in zijn greep krijgt, want we willen blijven uitkijken en geloven in 100 jaar De Wesp

 

We zijn er alvast van overtuigd dit Corona-duiveltje te overwinnen!

 

Affiche Galabal 2020 -  90-jaar De Wesp